Quina política aspira a ocupar el càrrec que va tenir la seva mare?

Mireia Boya
Mireia Boya

Després de l’estrany episodi d’assetjament psicològic que va motivar, el passat mes de març, la seva dimissió del secretariat nacional de la CUP, l’exdiputada Mireia Boya torna a la primera línia política. I ho fa a la seva terra nadiua, la Val d’Aran, on aspira a ocupar el càrrec de síndica (presidenta) del Conselh Generau, la institució de govern de la vall.

La seva mare, Maria Pilar Busquets, ja va ostentar aquesta responsabilitat entre els anys 1991-93, en representació de Convergència Democràtica, atesa l’amistat que mantenia amb l’aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol. Ara, la filla es presenta a les eleccions del pròxim 26-M sota les sigles d’Amassa, una plataforma occitanista d’esquerres que aplega la CUP, ERC i independents.

Mireia Boya té difícil l’objectiu d’esdevenir la futura síndica de la Val d’Aran. Els dos partits hegemònics al territori són la CDA de l’actual síndic, Carlos Barrera, i la Unitat d’Aran –pròxim al PSC- de Paco Boya, que copen els 13 escons del Conselh Generau. A més, Ciutadans hi té una forta implantació i va escombrar a la vall en les eleccions del 2017, quan Mireia Boya es va presentar com a cap de llista de la CUP per la circumscripció de Lleida, va treure un resultat insignificant a l’Aran i no va retenir l’escó al Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides