Malestar en el sector educatiu per la retirada de símbols de les escoles

Els Mossos han acatat el requeriment de la Junta Electoral de treure els símbols dels edificis públics
Josep Bargalló
Josep Bargalló

Malestar en la comunitat educativa catalana per la irrupció dels Mossos d'Esquadra a col·legis d'arreu per inspeccionar la retirada dels llaços grocs i altres símbols. Els principals sindicats del sector ja ha fet públic el seu rebuig a l'actuació i han reivindicat la llibertat d'expressió.

Mentre el president Quim Torra situava la tercera pancarta al balcó de la Generalitat, els Mossos van començar a retirar llaços grocs d'edificis públics, inclosos escoles i instituts.

Diverses famílies ho han denunciat a les xarxes socials. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha manifestat el seu suport a la comunitat educativa i ha assegurat que la Fiscalia i la Junta Electoral "s'estan excedint en les seves funcions". El conseller assegura que "s'adoptaran mesures" si hi ha hagut irregularitats.

Els Mossos han entrat, per exemple, en escoles de Terrassa, Sabadell o Caldes d'Estrac, al Maresme. Des del departament d'Interior expliquen que van rebre la resolució de la Junta Electoral i que tots els departaments estan fent el que pertoca.

Ara bé, no aclareixen si el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha donat ordre als Mossos. Des de la policia, confirmen que estan acomplint al requeriment. La Junta Electoral els obliga a treure qualsevol símbol groc o a favor de l'alliberament dels presos que estiguin penjats en edificis públics per garantir, diuen, la neutralitat durant el període electoral.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari