Urkullu diposita a Poblet la seva memòria com a mediador del procés

Més de 300 documents del lehendakari es podran consultar quan acabi el judici per l'1-O
Íñigo Urkullu
Íñigo Urkullu

El lehendakari, Íñigo Urkullu, ha dipositat al monestir de Poblet una còpia dels documents que va anar recopilant durant la seva activitat com a mediador entre el govern central i el govern català durant els dies àlgids del procés independentista a Catalunya.

L'arxiu Montserrat Tarradellas, ubicat al monestir de Poblet, ha confirmat que ha rebut uns 300 documents d'Urkullu, entre els quals hi ha cartes, correus electrònics, missatges i anotacions personals del lehendakari.

Íñigo Urkullu explica en aquesta documentació tots els contactes que va mantenir amb l'aleshores president del govern central, Mariano Rajoy, i el també aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en especial al mes d'octubre del 2017 quan el Parlament va aprovar declarar un "Estat independent en forma de república" a Catalunya.

Urkullu també detalla les reunions i contactes que va mantenir amb altres persones que van tenir algun paper en els moments més tensos entre Estat i Generalitat a causa del procés, com per exemple l'aleshores conseller Santi Vila, empresaris destacats o personalitat de l'Església.

El lehendakari ha fet tres còpies d'aquesta documentació, una va ser dipositada a Poblet abans de la compareixença d'Urkullu com a testimoni en el judici de l'1-O al Tribunal Suprem. Una segona còpia anirà a l'Arxiu Històric d'Euskadi, i la tercera serà dipositada a la Fundació Sabino Arana vinculada al PNB.

Ha transcendit que aquesta documentació es podrà consultar quan Urkullu ho indiqui, i que podria ser després que hi hagi sentencia per part del Suprem contra els dirigents independentistes catalans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides