Angoixa al tercer sector per la pròrroga dels comptes de la Generalitat

Els sindicats anuncien mobilitzacions per reclamar millores salarials que els empresaris diuen que no poden assumir
Pere Aragonès, vicepresident econòmic del govern al Parlament
Pere Aragonès, vicepresident econòmic del govern al Parlament

La perspectiva que Catalunya no disposi d’uns nous pressupostos de la Generalitat i s’hagi de governar amb la pròrroga dels anteriors ha fet sonar totes les alarmes de les entitats que treballen al tercer sector social. La Confederació del Tercer Sector Social considera que les entitats que agrupa “no tenen marge per millorar les condicions laborals dels seus professionals i garantir la qualitat de l’atenció si no s’actualitzen les tarifes dels serveis que presten, congelades des de fa deu anys”. Aquesta Confederació és l’organització empresarial que, des de fa més vint anys, representa a les entitats no lucratives –associacions, fundacions i cooperatives d’iniciativa social- que presten atenció a les persones en àmbits com el lleure educatiu i sociocultural, l’atenció domiciliària, les escoles bressol públiques,la intervenció social amb infants, joves i famílies i col·lectius en risc d’exclusió social, la discapacitat física, la discapacitat intel·lectual o la gent gran, entre d‘altres. Agrupa unes 1.200 organitzacions, que donen feina a prop de 95.000 persones.

“La preocupació és generalitzada tant entre els treballadors com entre els equips directius i els màxims responsables de les entitats, representades per la Confederació en les negociacions amb l’Administració pel que fa a la col·laboració público-social per a la prestació de serveis d’atenció a les persones”, afirma aquesta organització empresarial en un comunicat previ a una roda de premsa que convocarà els propers dies.

Els sindicats han anunciat mobilitzacions dels treballadors d’entitats del tercer sector per demanar unes millores socials que la Confederació considera que és incapaç d’assumir. “La capacitat negociadora per assolir els objectius de millora que desitja el sector és nul·la davant la impossibilitat d’assumir nous increments de costos”, s’afirma en el comunicat de la Confederació. Per aquest motiu, pensa persistir en reclamar una millora del finançament públic del conjunt del tercer sector social malgrat els pressupostos del govern de Quim Torra no tirin endavant al Parlament.  

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari