Els socialistes busquen fer una pinça apropant-se a Esquerra

La direcció dels republicans no vol jugar-se-la per por a les bases del partit
Miquel Iceta, parlant per telèfon
Miquel Iceta

Les desavinences entre els exconvergents, disseminats entre PDECat i JxCat, i els republicans d’ERC no han passat desapercebudes per a ningú. I de fet, gens ni mica per als qui durant dècades han estat socis d’Esquerra en totes les institucions de Catalunya, començant pels ajuntaments, passant per les diputacions i arribant a la Generalitat de Catalunya.

El PSC ha vist en la desavinença en el bàndol independentista una oportunitat que podria acabar de desmanegar el front polític entre els dos principals partits que governen la Generalitat. Dues formacions que ara pugnen per capitanejar el que queda del procés però que han decidit partir peres, tot i que de cara a la galeria mantenen les formes, però que ja públicament defensen diferents camins per aconseguir una futura República catalana.

En aquest context, els socialistes han ideat i executat una estratègia amb la qual s’han apropat a ERC amb la intenció de buscar punts de trobada que els permetin formar un nou projecte comú per a després d’unes eleccions catalanes que es preveu que donarien una majoria (insuficient) als republicans. És a dir, el PSC està intentant fer una pinça amb ERC per defenestrar les restes de Convergència, restes reconvertides en independentistes irredempts però que a cada bugada estan perdent un llençol, o almenys així ho afirmen totes les darreres enquestes electorals.

Fonts del PSC reconeixen a EL TRIANGLE l’existència d’aquesta estratègia d’acostament a ERC. Dirigents dels socialistes catalans no només no se n’amaguen, sinó que ho defensen al·ludint a l’evident trencament entre exconvergents i republicans, trencament que a parer seu deixa una porta oberta a un nou marc polític a Catalunya per poder treure el país de l’atzucac on està instal·lat des de l’inici del procés independentista.

Aquestes mateixes fonts, però, asseguren que la pinça socialista està encallada. Aquestes veus autoritzades afirmen que la direcció d’ERC ha escoltat atentament les propostes dels socialistes per intentar treballar per a la consecució d’un front progressista que pugui dirigir el país a mitjà termini. Però també es reconeix des del PSC que la cúpula dels republicans sap que aquesta aposta per un front d’esquerres en el qual pogués comptar amb els socialistes no seria gens ben acollida per part de les bases d’Esquerra. I seria aquesta por a la resposta de les bases la que tindria paralitzada, de moment, la proposta socialista.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides