Quin cervell del procés independentista rep les ires dels seus a Twitter?

Oriol Soler
Oriol Soler

L’editor Oriol Soler passa per ser el cervell a l’ombra de l’estratègia del procés secessionista que va culminar amb el referèndum de l’1-O i és considerat el guru que guiava les passes d’Oriol Junqueras. Tot i el paper cabdal que va jugar en la preparació de la proclamació de la independència, aquest exmilitant de l’MDT, incrustat des de fa anys en l’òrbita d’Esquerra, ha aconseguit sortir indemne de la implacable persecució desfermada pel jutge Pablo Llarena contra la plana major del procés i en els últims mesos ha mantingut un perfil baixíssim, que contrastava amb el seu anterior afany de protagonisme.

Però el passat 25 d’octubre, Oriol Soler va reaparèixer en públic a través de l’emissora RAC1, on va justificar, en una entrevista, que la independència no s’acabés implementant perquè el govern espanyol havia previst reaccionar amb un desplegament de força armada. També va fer acte de contrició per haver oblidat que –segons ell- hi ha un 40% de la població catalana que no és partidària de la secessió.

Aquestes paraules d’Oriol Soler van aixecar moltes crítiques, en especial des dels sectors independentistes més abrandats, dels quals l’editor, curiosament, havia format part anys enrere. Especialment àcids van ser els comentaris que li van dedicar des del podcast El bar de Rick, que dirigeix l’escriptor Enric Vila, des d’on han batejat el govern que presideix Quim Torra com “el govern de Vichy”.

L’expressió “govern de Vichy”, de la qual es considerava al·ludit, sembla que ha tret de polleguera Oriol Soler, que s’ha despenjat en les últimes hores amb un seguit de tuits on desqualificava els independentistes hiperventilats i els ha acusat de ser uns trinxeraires: “Jo, si fos Hitler, us crearia tal com sou perquè l'independentisme no aixequés el cap. Sort que de tan histriònics no fareu res”, ha escrit.

Aquesta al·lusió d’Oriol Soler a Hitler ha acabat d’encendre els ànims de la parròquia a Twitter, que s’ha abraonat en tromba contra el “cervell” del procés secessionista amb una cataracta d’improperis i d’insults, titllant-lo de “mentider”, “aprofitat” i  “covard”. Per un independentista de pedra picada com Oriol Soler, que ha dedicat hores i energies a planificar la proclamació de la república, ha de ser molt dur que els teus et titllin d’“incompetent” i et lapidin a la plaça pública de Twitter.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides