Catalunya, en boca dels nous ministres

Batet promet "escoltar i dialogar", Borrell parla d'integritat territorial i Robles de complir la Constitució
Meritxell Batet
Meritxell Batet

Catalunya ha estat un dels temes protagonista en el traspàs de carteres ministerials. La cita més esperada ha estat la de la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet.

En presència de l’exvicepresidenta i fins ara titular d’Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, Batet ha pres possessió del seu càrrec prometent que el seu principal objectiu serà “escoltar, dialogar i consensuar” amb totes les comunitats autònomes, però especialment amb Catalunya.

L’altre ministre català del gabinet, el nou titular d’Exteriors Josep Borrell, també s’ha referit breument a l’assumpte català, encara que en termes molt diferents dels de la seva companya. Borrell ha demanat ajuda de tots els treballadors del ministeri en el que creu que són “temps difícils” per a Espanya i Europa.

“Espanya s’enfronta potser al problema més gran que pot enfrontar un país, el de la integritat territorial i la Unió Europea a una crisi de confiança”, ha dit en la seva presa de possessió.

També hi ha hagut missatges per a Catalunya des de la nova ministra de Defensa, Margarita Robles. Després de rebre la cartera de mans de María Dolores de Cospedal; l’exjutge ha recalcat que dins de la Constitució “tot” és possible amb “diàleg i tolerància”, però que fora d’ella, “res” és possible.

Per la seva banda, la nova titular d’Educació, Isabel Celaá, ha defensat un ensenyament bilingüe i trilingüe, “cultivador” de les llengües cooficials i signe de la diversitat d’Espanya.

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari