La presa de possessió fa figa

Tardà diu que Jordà i Capella, designades conselleres, no es mouran de Madrid aquest dimecres per votar contra els Pressupostos
quim torra decret nomenament
quim torra decret nomenament

El govern espanyol no ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) els nomenaments dels consellers del govern català que presideix Quim Torra, la qual cosa bloqueja la presa de possessió del nou govern en ple, prevista per aquest dimecres, i manté vigent la intervenció per la via de l’article 155 de la Constitució.

La Generalitat, de moment, no ha convocat cap acte de presa de possessió en espera d’una resposta a la comunicació remesa per ordre del president Torra al govern espanyol, que reclamava un aclariment sobre els impediments jurídics de la publicació al DOGC dels nomenaments dels consellers, entre els quals hi ha quatre encausats pel procés: Jordi Turull i Josep Rull, actualment en presó provisional, i Toni Comín i Lluís Puig, instal·lats a Bèlgica per eludir la justícia espanyola.

Capella i Jordà, a Madrid
El diputat i portaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà, ha explicat a TV3 que les també diputades Teresa Jordà i Ester Capella no han estat convocades a cap presa de possessió a Barcelona i que no es mouran de Madrid. Jordà ha estat designada com a nova responsable d’Agricultura i Capella, com a titular de Justícia. Tardà també ha indicat que la responsabilitat dels representants d’ERC al Congrés és votar contra la proposta de Pressupostos aquest dimecres a la tarda.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari