Moncloa recorrerà la llei de presidència

El Parlament debatrà aquest divendres la norma que obre la porta a la investidura a distància de Puigdemont
Sense títol
Sense títol

El govern espanyol ja té a punt el recurs contra la llei de la presidència que s’ha de votar aquest divendres al Parlament. Segons explica la Moncloa, el presentaran en el moment que es debati a la cambra, i recorden que el Tribunal Constitucional ja els va advertir que havien de respectar les resolucions judicials.

Això no obstant, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ja han deixat clar que mantenen la reforma de la llei de la presidència a l’ordre del dia, tot i l’informe negatiu del Consell de Garanties Estatutàries. Els grups independentistes s’han negat a retirar el projecte que permetria la investidura a distància de Carles Puigdemont, com reclamaven els unionistes.

Un dia abans que Puigdemont reuneixi als seus diputats a Berlín per abordar el pla d de la investidura, el ple del Parlament abordarà aquest divendres la modificació d’aquesta norma, que obre la porta a una eventual investidura a distància de l’expresident.

Fonts de l’executiu de Mariano Rajoy adverteixen que el Tribunal Constitucional va prohibir la setmana passada qualsevol investidura a distància de Puigdemont.

Davant el moviment de l’Estat, el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ja va deixar clar divendres que descartava forçar la Mesa del Parlament que presideix Roger Torrent a la desobediència per tal d’investir Puigdemont. Malgrat això, aquest divendres s’intentarà adaptar la llei de presidència per deixar oberta l’opció d’una investidura a distància en el futur.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides