L’independentisme ajorna l’enrenou

Els diputats fugits no deleguen el vot per constituir la nova Mesa del Parlament
puigdemont cap d'any 2017
puigdemont cap d'any 2017

Carles Puigdemont i els altres quatre diputats electes fugits a Brussel·les han decidit no demanar delegar el seu vot per votar la constitució de la nova Mesa del Parlament.

D’aquesta manera, eviten que la Mesa de edat hagi de resoldre si accepta aquesta possibilitat que els diputats fugits demanessin delegar el vot, una possibilitat que si es contempla per als diputats empresonats, cas d’Oriol Junqueras que ha delegat el seu vot en Marta Rovira, o Joaquim Forn i Jordi Sánchez que han delegat el vot en Jordi Turull.

El jutge del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, va obrir la porta al fet que els diputats empresonats poguessin delegar el seu vot delegant la decisió a la Mesa d’edat, ja que els va denegar la sortida de la presó per assistir a la sessió constituent del Parlament, però no va donar aquesta opció als fugits.

Amb aquest panorama, els lletrats de la cambra també van acabar donant la responsabilitat a la Mesa d’edat de decidir si els fugits amb Puigdemont podrien delegar o no el seu vot.

Finalment, tal com ha apuntat a RAC1 el diputat electe i un dels acusats per sedició, rebel·lió i malversació pel TS, Jordi Turull, s’ha decidit que els diputats que es troben a Bèlgica no demanin la delegació del vot per facilitar la constitució del Parlament i la votació per la nova Mesa.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari