Boicot als productes catalans

Tots els partits censuren un boicot que Santamaria, de campanya a Barcelona, qualifica d'irracional
Título de la imagen
Título de la imagen

El tema del boicot a productes catalans apareix en campanya. La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest dimarts que el boicot és “irracional i contrari a la convivència”. En declaracions als mitjans després d’una reunió amb empresaris a Foment del Treball, a Barcelona, ha explicat que el PP ha plantejat una iniciativa al Congrés, votada aquest dimarts, per “animar a tots els espanyols a consumir productes catalans”. Tot i que tots els partits estan en desacord amb el boicot, no tots accepten la bona fe de la iniciativa.

Puigdemont, disposat a córrer el risc de ser detingut
El president català cessat i candidat de JxCat el pròxim 21D, Carles Puigdemont, ha confiat aquest dimarts que si és investit “pesin més els vots que les esposes”, i ha dit que està disposat a “córrer el risc” de tornar a Espanya malgrat l’ordre de detenció per un procés judicial que creu que és una “fantasia”. En una roda de premsa a l’ACN a través de videoconferència des de Bèlgica, Puigdemont, que ha revelat que cada dimarts celebra “una reunió de Govern” amb els quatre exconsellers a Brussel·les, ha incidit en la necessitat que les urnes del 21 de desembre serveixin per restituir l’anterior executiu, sense voler polemitzar amb ERC.

ERC vol restituir Trapero com a major dels Mossos
Marta Rovira es compromet a restituir Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos d’Esquadra. Els republicans han presentat en públic el seu programa i un dels objectius d’Esquerra és que el cos dels Mossos d’Esquadra recuperi el prestigi. Un prestigi que segons Rovira els ha tret el 155 i el govern espanyol relegant Trapero a tasques administratives. Per això diu que si ells governen, tornarà a ser major dels Mossos.

Arrimadas vol un govern transversal amb independents
En una xerrada al Cercle d’Economia, la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, obre les portes a pactar amb tots els partits unionistes i incorporar al Govern català persones sense cap carnet de partit. Assegura que Catalunya té moltes qualitats que ha de tornar a potenciar però que cal fer autocrítica i deixar enrere l’excusa que tots els problemes vénen de Madrid.

Iceta acusa Puigdemont de “violència verbal”
Miquel Iceta promet impulsar un pla de xoc social de 3.000 milions d’euros si és president després del 21 de desembre. Ho ha dit en un acte a Barcelona amb alcaldes i regidors socialistes, on ha acusat el govern de Carles Puigdemont de governar d’esquena als ajuntaments. També l’ha acusat d’haver obert la porta a la violència verbal: “Quan un president de la Generalitat demana als ciutadans que s’encarin als seus alcaldes, està obrint la porta a la violència verbal i qui sap si de l’altra”.

La CUP denunciarà a l’ONU la violència de l’Estat
La CUP denunciarà a les Nacions Unides la violència de l’Estat espanyol contra el procés independentista. El partit ha presentat aquest migdia un informe que recull tots els casos des de la celebració de la consulta del 9-N. En total han detectat 37 actuacions que inclouen totes les querelles a membres del Govern pels preparatius del referèndum, el tancament de webs o les càrregues de l’1 d’octubre. Un dels exemples que ha denunciat l’exdiputat cupaire Benet Salellas és l’ampliació de la causa que ha fet el Tribunal Suprem.

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari