Els funcionaris fidels a Puigdemont no omplen

PROTESTA | Treballadors independentistes
Funcionaris
Funcionaris

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució va deixar els departaments de la Generalitat sense consellers, sense els seus equips i amb l’ordre de retre comptes i demanar permís per tot a Madrid i al govern de Mariano Rajoy. L’emprenyada entre els funcionaris i treballadors públics en conèixer la decisió va ser descomunal.

Però a la pràctica la cosa no va ser tan catastròfica com els dirigents independentistes vaticinaven. Resulta que alguns tràmits són més lents per l’exigència del vistiplau de Madrid, però en essència, l’Estat no ha entrat en tromba. Això va fer que el malestar dels funcionaris es convertís en una certa indiferència.

Malgrat tot, la maquinària independentista volia treure rèdit de la intervenció i del 155, i va intentar fer de la massa laboral de la Generalitat un punt de pressió més contra Madrid. Van convocar aturades puntuals a les portes dels departaments, van celebrar assemblees, van intentar enervar els funcionaris per la situació i finalment es van associar i van cridar a una gran concentració a la plaça de Sant Jaume per mostrar el rebuig al 155 i el suport al “govern legítim” i al procés sobiranista. La sorpresa va ser quan a la cita no n’hi van acudir suficients com per ni tan sols omplir la plaça. Intent fracassat.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari