Alcaldes independentistes critiquen l’actuació de les policies locals

Els ajuntaments de Sitges, Vic, Vilassar de Mar, Sant Cugat i Granollers, planten cara a la Fiscalia
Título de la imagen
Título de la imagen

Des de que les policies locals estan impedint actes de campanya política i requisant material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre, per ordre de la Fiscalia General de l’Estat, han aparegut els primers alcaldes i alcaldesses que han començat a mobilitzar-se per posar fre a les actuacions dels agents.

A Sitges, un agent de la Policia Local va prendre el telèfon mòbil a un periodista de NacióDigital mentre realitzava la cobertura d’un acte a favor de la consulta de l’1-O. Aquest incident ha empès a l’Ajuntament a emetre un comunicat per anunciar l’obertura d’un expedient informatiu que “vol aclarir” l’actuació policial efectuada durant l’acte. L’objectiu de l’alcalde Miquel Forns (PDeCAT) és el d’aclarir “si s’han vulnerat drets civils”. La Policia Local, per la seva part, també s’ha mostrat interessada “en que hi hagi la màxima transparència en l’esclariment dels fets”

Els alcaldes de Vic i Vilassar de Mar (ERC) també han criticat que la policia municipal actuï com a policia judicial a les ordres de la Fiscalia, per requisar material per al referèndum. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra (PDeCAT), considera que les ordres de la Fiscalia són unatemptat als principis i valors de tota democràcia i les sevesmotivacions no són jurídiques sinó polítiques. A més, sosté que “la Guàrdia Urbana de Vic no té la condició de policia judicial específica que vostè li atribueix en la seva instrucció”, fet que “impedeix que els agents puguin emprendre les actuacions que els hi han estat requerides”.

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (PDeCAT), tampoc està d’acord amb l’actuació de les policies locals. Ha decidit plantar cara a la Fiscalia i remetre un escrit per “deixar sense efecte” la instrucció on els hi ordenava fer funcions de policia judicial que, segons l’alcaldessa, “no els correspon”.

A Granollers (PSC), membres de la CUP han denunciat que la policia local ha identificat i “assetjat un altre grup” de militants després de penjar cartells del referèndum.

Membres del Bou de Reus (PDeCAT) també han denunciat que la policia local els ha identificat durant el correvermuts perquè el bou duia penjats al llom un cartell del ‘Sí’ i un de ‘Crida Democràcia’. Les persones que han estat identificades asseguren que els agents han demanat que els retiressin “sota l’amenaça de trucar a les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO)” dels Mossos d’Esquadra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides