Protecció de Dades també investiga l’1-O

La informació que poden haver obtingut el govern i els ajuntaments de l'INE, la Seguretat Social i l'Agència Tributària, en el punt de mira
puigdemont jxs tv3
puigdemont jxs tv3

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha iniciat “actuacions prèvies d’investigació” per esclarir si en la creació del cens del referèndum de l’1-O, la convocatòria del qual ha suspès el Tribunal Constitucional, s’ha produït un accés il·lícit a bases de dades estatals.

En el marc d’aquesta investigació, engegada a partir de la denúncia d’un ciutadà, ha sol·licitat informació a diversos organismes sobre l’accés a les respectives bases de dades per part de la Generalitat de Catalunya i d’ajuntaments catalans. En concret, enfoca les seves indagacions a les dades de l’Agència Tributària, la Tresoreria de la Seguretat Social, el Ministeri de Sanitat i l’Institut Nacional d’Estadística.

L’AEPD ha remès la denúncia a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), competent per investigar les possibles infraccions sobre fitxers creats o gestionats per organismes públics de Catalunya. En la seva nota de premsa, l’AEPD destaca que ha adjuntat en aquesta comunicació amb l’APDCAT un informe sobre la manca de base legal per l’ús de determinades dades amb l’objectiu de crear un cens electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides