Puigdemont qualifica l’Estat espanyol com un règim d'”amenaçocràcia”

El president de la Generalitat critica la resposta del Govern central al debat de la llei del referèndum
Título de la imagen
Título de la imagen

La jornada d’aquest dimecres, 6 de setembre, al Parlament de Catalunya, en la que Junts pel Sí i la CUP han sol·licitat l’alteració de l’ordre del dia del Ple per introduir el debat i la votació de la llei del Referèndum està augmentant la tensió entre les formacions independentistes i l’oposició.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s’ha dut a terme aquesta tarda al Parlament, el president ha afirmat que la resposta d’aquest dimecres del govern espanyol, que ha sol·licitat un incident d’execució de sentència davant el Tribunal Constitucional per paralitzar immediatament les decisions adoptades a la cambra catalana, són una “amenaça” i un “insult” als catalans. Puigdemont ha definit l’Estat espanyol com un règimd’amenaçocràcia davant la democràcia que representa el Govern català.

En resposta a la intervenció de la líder de Ciutadans (C’s), Inés Arrimadas, en la que ha interpel·lat al president sobre “l’augment de la tensió social a Catalunya”, Puigdemont ha dit que “si vol veure el que és una amenaça, rebobini la roda de premsa de la vicepresidenta espanyola. Si vol veure què és un règim d’amenaça, miri què fan els seus socis a Madrid”. “A mi no m’agrada que assenyalin polítics, perquè a mi també m’han assenyalat. I quan li passa a algú que no pensa com jo, tampoc m’agrada”, ha afegit el president de la Generalitat.

D’altra banda, Puigdemont ha acusat el PP de no voler undebat parlamentari sobre el dret dels catalans a votar“. “Es perdran parlant de reglaments, de funcionaris, però el que veritablement és important són els ciutadans. I els ciutadans reclamen, no a conseqüència d’una febrada o una manipulació, respecte als drets democràtics fonamentals. M’atreviria a dir més: als drets humans. Catalunya és una nació, i ha buscat ser reconeguda en el pacte constitucional” ha assegurat Carles Puigdemont.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari