La Mesa admet a tràmit la llei del referèndum

JxS i la CUP n'han demanat la inclusió a primera hora
parlament 6 setembre 2017
parlament 6 setembre 2017

La Mesa del Parlament de Catalunya ha admès a tràmit la llei que empara el referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre gràcies als cinc vots dels representants de Junts pel Sí i Catalunya Sí Que Es Pot.

Després que Marta Rovira (JxS i ERC) sol·licités l’alteració de l’ordre del dia en aquest sentit i l’exempció de tràmits, amb el suport de la CUP, el grup parlamentari del PP s’hi ha oposat perquè troba que la maniobra no s’ha realitzat correctament i que no es pot sotmetre a debat perquè la llei no ha estat a disposició dels diputats el temps mínim que indica el reglament.

Pel mateix motiu, Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans, ha acusat la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, d'”atropellar” els drets dels diputats i els seus votants. Planteja que primer s’ha de resoldre la petició de reconsideració d’admissió a tràmit.

El PSC ha demanat que el Consell de Garanties Estatutàries emeti un dictamen sobre la llei del referèndum. Els grups parlamentaris contraris a l’exercici de l’autodeterminació de Catalunya miren d’obstaculitzar el procés de votació d’aquesta llei.

Per la seva part, Joan Coscubiela (CSQP) ha argumentat que “estem davant d’una actuació antidemocràtica sense precedents“, i una nova “astúcia” i un “autoengany que dura hores i dies” que no burla el govern espanyol, però sí que trepitja els drets dels ciutadans, degrada el Parlament i deslegitima el referèndum, segons el seu parer. Així mateix, ha acusat la majoria parlamentària independentista de voler tapar la boca els grups discrepants i el Consell de Garanties Estatutaries.

El ple parlamentari ha estat suspès perquè la Junta de Portaveus i la Mesa han de decidir si admeten les reconsideracions sobre la inclusió a l’ordre del dia de la llei del referèndum, com vol l’oposició.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari