Iberpotash se surt amb la seva

El TSJC concedeix un moratòria d'un any ampliable i el runam se seguirà acumulant al Cogulló almenys fins al 2018
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha satisfet la petició d’Iberpotash, que havia plantejat un incident d’execució sobre la sentència que l’obligava a deixar d’abocar residu salí al Cogulló. “Estem molt contents amb la resolució del jutge perquè avala la feina feta i ens acosta a la mineria sostenible”, ha celebrat a Twitter aquesta filial de la multinacional Israel Chemicals Ltd (ICL).

El TSJC concedeix una moratòria d’un any ampliable a un altre. D’aquesta manera, consent que Iberpotash hi aboqui residus salins almenys fins al juny del 2018 i, si compleix els seus compromisos i informa amb tres mesos de marge, fins al 2019, com volia l’empresa, que s’ha compromès a aportar un aval de gairebé 4 milions d’euros.

En contrast amb l’empresa i sindicats com CCOO, que veu positiva aquesta resolució “ja que garanteix la continuïtat de l’activitat i dels llocs de treball” -com la majoria del Parlament, excepte la CUP-, la decisió del jutge representa un cop dur, per bé que previsible, per a l’associació de veïns de la Rampinya, que va obtenir una sentència favorable i comptava fins avui amb aquest 30 de juny com a data límit per als abocaments de runam, i també per als activistes de Prou Sal, que denuncien les pràctiques laborals i l’impacte mediambiental d’Iberpotash.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari