Setge de l’ABC al ministre Montoro

El diari explica com el despatx fundat pel titular d'Hisenda va influir en el Govern per beneficiar a empreses privades
El ministre Montoro al Congrés
El ministre Montoro al Congrés

El diari ABC ha engegat una campanya informativa en la qual dóna tot un seguit de detalls de com diferents empreses van pagar al despatx que va fundar el ministre Cristobal Montoro per intentar impulsar canvis de legislació.

El rotatiu recordava aquest dimecres que el titular del Ministeri d’Hisenda va fundar Montoro i Associats al juny del 2006. Dos anys després va decidir tornar a la primera línia de la política, de manera que va traspassar les seves accions del despatx al seu germà Ricardo Montoro i van canviar el nom de l’empresa a Equipo Económico.

Montoro va seguir, però, treballant mà a mà amb els seus exsocis i fins i tot els va obrir portes i oportunitats de negoci. Al llarg del 2011, l’actual ministre d’Hisenda va celebrar diverses trobades amb importants empresaris, diversos de l’Ibex-35, i banquers internacionals als quals va acudir acompanyat de Ricardo Martínez Rico, president i màxim accionista d’Equipo Económico, qui havia estat el seu secretari d’estat de Pressupostos durant el Govern de José María Aznar.

La polèmica amb les contractacions d’Equipo Económico va arribar a la Comissió Delegada d’Assumptes Econòmics el 2012. Cristóbal Montoro va brandar un informe favorable a no retirar la prima a les energies renovables. Segons va revelar Libertad Digital, el llavors ministre d’Indústria, José Manuel Soria, va mostrar un informe idèntic al del titular d’Hisenda, però amb capçalera de Abengoa, multinacional d’energies renovables que tenia com a assessor a Equip Econòmic.

Aquest dijous, l’ABC pública que el contracte de les Cambres de Comerç pel qual es va querellar la Fiscalia Anticorrupció, que pretenia influir en un canvi legislatiu, i que ho va aconseguir, no és una excepció en l’activitat del despatx que va fundar Cristóbal Montoro. De fet, diverses empreses multinacionals han recorregut a Equipo Económico per encarregar informes amb els quals intenten impulsar canvis reguladors.

El diari afirma que el grup constructor i de serveis Ferrovial va encarregar a Equipo Económico dos informes en els anys 2012 i 2013 per intentar canviar el model de contractació pública i avançar els pagaments a proveïdors dels ajuntaments espanyols. El cost d’aquests informes va ser de 270.000 euros més IVA.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari