La Fiscalia demana penes de fins a set anys de presó per cinc mossos

Els agents van colpejar repetidament tres persones en una de les manifestacions en suport a Can Vies
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscalia ha demanat aquest dimarts penes que van des d’un fins a set anys de presó per a cinc agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Els agents van agredir tres persones en una de les manifestacions convocades al barri de Sants, a Barcelona, contra el desallotjament del centre okupa de Can Vies. L’agressió, que va quedar enregistrada per una càmera, servirà de prova al judici.

Concretament, la fiscalia demana un any de presó per al comandament de l’operatiu, Luis Miguel V., per un delicte contra la integritat moral; tres anys i mig per a Francisco Javier G. i Jesús Antonio Z. per un delicte contra la integritat moral i un de lesions; i set anys per Daniel M. i David V. per dos delictes contra la integritat moral i dos de lesions.

Segons la Fiscalia, els agents van colpejar alguns dels suposats manifestants que s’havien refugiat en un portal al carrer Galileu, juntament amb altres veïns i una periodista. “Van accedir al portal bruscament tancant la porta exterior” i van expulsar a la periodista, que portava el braçalet identificatiu, explica la fiscalia. Tot seguit “va començar la pluja de cops“, on els joves van ser agredits “repetidament en braços, cames i mans“.

Finalment, els antiavalots van deixar marxar els individus sense identificar-los ni detenir-los. Tot això, tenint en compte que Luis Miguel V, comandament de l’operatiu, “va presenciar l’agressió sense fer res per impedir-ho ni recriminar les conductes als altres acusats“, assenyala la fiscalia.

Les acusacions particulars demanen la inhabilitació especial definitiva dels cinc agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, en qualsevol tipus de força i cos de seguretat de l’Estat. També han demanat penes de dos anys de presó per cada delicte contra la integritat moral i dos anys i mig per cada delicte de lesions.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari