De què ha de tenir por Albert Rivera?

rivera
rivera

Discretament, a Espanya s’ha dissenyat i s’està cuinant una Operació Macron, a imitació de l’espectacular maniobra política que, en una ofensiva llampec, ha portat l’exministre d’Economia de François Hollande, de 39 anys, a la presidència de la República francesa. L’esquema és el mateix: bastir una candidatura tecnòcrata de centre, que aplegui personalitats del centredreta i del centreesquerra, trencant la clàssica bipolaritat PP-PSOE.

La persona escollida per jugar aquest paper a Espanya és el líder de Ciudadanos, Albert Rivera. Té 37 anys, és català i, en l’horitzó post-Rajoy, a tres anys vista, reuneix totes les característiques per esdevenir l’Emmanuel Macron espanyol. Per això, Albert Rivera ha estat convidat a participar en l’última reunió de l’elitista club Bilderberg, celebrada la setmana passada a Chantilly (Viginia/EUA). El capítol espanyol d’aquesta organització “secreta” –que passa per ser el “cervell que mou el món”– el dirigeix Ana Patricia Botín, juntament amb el CEO del grup Prisa, Juan Luis Cebrián, que són dos assistents fixes en aquesta cimera anual que reuneix els “poders fàctics” occidentals.

Enguany, a més d’Albert Rivera, també ha estat convidat a la reunió de Chantilly el ministre d’Economia, Luis de Guindos. L’aposta del club Bilderberg per Ciudadanos ja va quedar reflectida l’any passat, quan va ser convidat a assistir-hi el responsable del programa econòmic de Ciudadanos, Luis Garicano.

Que vagi amb compte, però, Albert Rivera. Assistir a les reunions del club Bilderberg sembla que porta malastrugança. Alguns dels convidats espanyols dels últims anys han estat protagonistes, després, de sonats escàndols que han enterrat la seva reputació. És el cas del rei emèrit Juan Carlos I, obligat a abdicar l’any 2014 per no malmetre més la monarquia espanyola; i també de Mariano Rubio (exgovernador del Banc d’Espanya), Rodrigo Rato, Narcís Serra, Esperanza Aguirre, Federico Trillo… o de Jordi Pujol, que va ser convidat a la cimera del club Bilderberg de l’any 1991. Sense anar més lluny, Juan Luis Cebrián, que passa per ser el representant espanyol d’aquest club elitista, està a punt de perdre la seva omnímoda poltrona al grup mediàtic que va fundar l’any 1976 i que ha acabat portant a la ruïna.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari