Els càrrecs del cas Adigsa esquiven la presó

Només evita pactar amb la Fiscalia l'empresari Salguero, que diu haver patit xantatge i que Mas ho sabia
Felip Puig en el Parlament
Felip Puig en el Parlament

La represa del cas Adigsa s’ha saldat amb un acord de conformitat subscrit per gairebé tots els acusats. Es tracta d’un afer de corrupció que data del darrer any de Jordi Pujol com a president, el 2003, quan Artur Mas era conseller en cap i Felip Puig, conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

Quatre càrrecs de la Generalitat d’aleshores han evitat ingressar a la presó mitjançant un pacte amb la Fiscalia perquè han reconegut que van inflar el cost d’obres promogudes per Adigsa, l’empresa pública d’habitatge, i s’han compromès a tornar 120.000 euros a la Generalitat.

Són l’exconseller delegat d’Adigsa Josep Antoni Fontdevila, el suposat tècnic extern José María Penín (familiar de l’exconseller Felip Puig), l’exresponsable de l’àrea tècnica Jordi Huguet i l’exencarregat de l’economia i la compra d’habitatge de segona mà Xavier Sala.

Pel que fa als empresaris processats, a diferència de Jordi Honrubia i Ángel Egido, el constructor José Antonio Salguero no s’ha avingut a pactar. Sosté que Penín va fer-li xantatge, que Artur Mas i Felip Puig n’estaven el cas, i que les comissions que pagaven els empresaris es destinaven a Convergència. “Va enviar-me el senyor Ferran Falcó a sol·licitar-me silenci”, ha dit sobre Artur Mas.

“Vaig pagar un xantatge, amb coneixement de CiU, i almenys m’agradaria poder explicar-ho a un jutge i defensar la meva innocència”, ha manifestat Salguero aquest dimarts.

El cas Adigsa és aquell al qual es va referir l’expresident Pasqual Maragall quan va dir a Convergència en seu parlamentària el 2005 que “vostès tenen un problema, i aquest problema es diu 3%”. El judici es va ajornar el passat 2 de maig per un error del tribunal, que no va citar el representant legal d’una empresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides