La Fiscalia investiga el CTTI per un possible desviament de fons

Contractes per crear estructures d'Estat, xifrats en almenys 900 ME, es troben en el punt de mira
ctti
ctti

Adjudicacions públiques de la Generalitat de Catalunya es troben sota la lupa de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que té indicis que alts càrrecs que treballen en l’anomenat procés de desconnexió van desviar fons dels contractes destinats a la creació d’una agència tributària i un servei d’intel·ligència catalans, publica El Confidencial citant fonts properes al cas.

Segons aquesta informació, s’estan investigant adjudicacions per un import d’almenys 900 milions d’euros i les indagacions se centren en el sistema amb què el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), organisme adscrit al Departament de Presidència, ha concedit les seves principals adjudicacions, el flexible diàleg competitiu.

La Fiscalia s’ensuma que alts càrrecs del Govern català van aprofitar el marge de maniobra que atorga aquest sistema per arreglar contractes, afavorint empreses i licitant serveis a preus inflats. Segons detalla El Confidencial, la Guàrdia Civil disposa d’indicis que només empreses que pagaven comissions accedien a determinats concursos del CTTI.

Entre les adjudicacions sospitoses, a parer de la Fiscalia, hi ha les del projecte Red Abierta a la UTE Imagina-Axia per gairebé 212 milions d’euros (2010), els quatre lots d’un contracte d’aprovisionament del lloc de treball i suport a l’usuari de la Generalitat per gairebé 563 milions (del qual van ser adjudicataris Telefónica, Indra, Fujitsu, Canon i T-Systems, entre altres), i dues adjudicacions a Deloitte i Capgemini que sumen 124,7 milions d’euros, en una de les quals també hi van participar PwC, Everis i Ernst & Young.

En un principi, la Fiscalia investigava el CTTI i els seus adjudicataris per determinar si havien comès sedició col·laborant en la creació d’estructures d’Estat, però la detecció d‘indicis de corrupció ha posat també el focus en la possible comissió d’altres delictes.

Les urnes
Al marge d’aquestes indagacions, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat un esperat anunci: la licitació de l’acord marc per al subministrament d’urnes, que té un valor estimat de 200.000 euros. El Departament de Governació de la Generalitat preveu adquirir-ne de transparents (amb un cost de 184.000 euros) i també de cartró (per 16.000 euros), dos lots d’una licitació per procediment obert que obre un període de 15 dies per presentar ofertes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides