Dimiteix el president murcià Pedro Antonio Sánchez

Ha decidit deixar la presidència de la Regió de Múrcia per "evitar el tripartit"
Pedro Antonio Sánchez
Pedro Antonio Sánchez

Pedro Antonio Sánchez ha dimitit aquest dimarts com a president de la Regió de Múrcia arran de la petició de l’Audiència Nacional que sigui imputat per frau, suborn i revelació de secrets per la seva implicació en el cas Púnica, cosa que ha provocat que el PP hagi decidit retirar-li el suport. Sánchez, però, es mantindrà al capdavant del PP murcià i també mantindrà la seva acta com a diputat, cosa que li garanteix el privilegi de l’aforament.

Així, les causes que té obertes seguiran sent investigades al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia. El fins ara president murcià havia aguantat a la presidència de la regió tot i la seva imputació per prevaricació, frau i malversació en el cas Auditori, i malgrat l’amenaça d’una moció de censura. Ara, però, el Partit Popular li ha exigit que deixés la presidència de Múrcia cosa que els permetrà presentar un candidat alternatiu que serà recolzat per Ciutadans.

Sánchez ha afirmat que “tot el que s’ha aconseguit no es pot posar en risc”, davant el seu convenciment que l’acord tripartit entre PSOE, Ciutadans i Podem ja estava tancat per fer-lo fora de la presidència autonòmica, afirmant que “he de fer tot el possible per evitar el tripartit i les seves nefastes conseqüències”.

El president del govern, el popular Mariano Rajoy, no ha volgut valorar la dimissió de Sánchez i ha passat la gestió del problema al número tres del partit, Fernando Martínez Maillo, qui ha anat a Múrcia per reunir-se amb la Junta Directiva Regional del PP.

Sánchez i la trama Púnica
El jutge de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco, que instrueix la causa de corrupció sobre la trama Púnica, va elevar ahir una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia perquè imputi Sánchez pels delictes de frau, suborn i delicte de revelació d’informació reservada.

El jutge considera que Pedro Antonio Sánchez va concertar amb la xarxa Púnica treballs de reputació a Internet i xarxes socials, de caràcter privat sota l’empara de la prestació de serveis a la Conselleria d’Educació de Múrcia.

Si el tribunal superior atén la petició de l’Audiència Nacional, aquesta s’unirà a la de prevaricació, frau i malversació per les quals està sent investigat dins del cas Auditori, de les irregularitats en la construcció d’un equipament cultural a Puerto Lumbreras, localitat de la qual Sánchez va ser alcalde.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides