Matrimoni en dificultats

Demanen la prohibició de la Coca-Cola, de Sol Daurella, al Senat, i Carles Vilarrubí salta de Fira de Barcelona
Vilarrubí - Daurella
Vilarrubí - Daurella

El grup parlamentari de Unidos Podemos al Senat ha demanat a la Mesa de la cambra alta que es prohibeixi la venda de Coca-Cola dins les seves instal·lacions. Ho fan en solidaritat amb els treballadors de la planta que fabrica aquests refrescs Fuenlabrada, que tenen un conflicte laboral amb la direcció de l’empresa, sota les ordres de l’empresària Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola European Partners, empresa que fabrica, embotella i distribueix Coca-Cola a tretze països d’Europa occidental, entre ells Espanya.

Al Senat es pot comprar Coca-Cola a la cafeteria, al restaurant i a les màquines que hi ha a les zones comunes de les instal·lacions. Els senadors de Unidos Podemos demanen que “es retirin en la institució del Senat tots els productes que comercialitza Coca-Cola, es privi de la seva publicitat i no se li permeti utilitzar esdeveniments d’autorització institucional mentre segueixi sense complir amb les sentències i fins que els treballadors tinguin un futur real a Fuenlabrada”.

D’aquesta manera, el grup al Senat de Unidos Podemos es fa ressò de la demanda dels treballadors de la planta Coca-Cola a Fuenlabrada que busca obligar tant a Coca-Cola com el Govern central a “complir les resolucions judicials”, tal com diuen des de Unidos Podemos, en referència al fet que el Tribunal Suprem va considerar correcta la readmissió dels treballadors del centre de Fuenlabrada, una vegada que la justícia va anul·lar l’ERO inicialment aprovat per la signatura en 2014.

El mateix líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha declarat que “cal seguir sense beure Coca-Cola, perquè Coca-Cola està atacant els drets dels treballadors”.

Carles Vilarrubí, marit de Sol Daurella, salta de Fira de Barcelona
La comunicació d’aquesta notícia ha sorprès al mateix Vilarrubí qui no entén com el poden fer fora del càrrec que ocupa al consell d’administració de Fira de Barcelona, on va arribar posat a dit per Artur Mas, en l’època en que aquest darrere era president de la Generalitat de Catalunya, segons Crónica Global.

Aquest és un dels darrers moviments que s’estan produint a la Fira on també s’està treballant per situar a un empresari de l’òrbita independentista al capdavant de la institució per substituir al juliol a l’actual president, José Luis Bonet. La presència de Carles Vilarrubí al consell d’administració de Fira de Barcelona mai ha estat ben vista per l’ajuntament encapçalat per Ada Colau.

L’entitat està dirigida per un consorci del qual forma part el mateix Ajuntament, a més de la Generalitat i la Cambra de Comerç de la ciutat. Les implicacions de Vilarrubí en els episodis de suposada corrupció que es coneixen com a cas Pujol podrien ser les raons que estarien al darrere de la decisió de substituir-lo en el consell d’administració de Fira de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides