El sobrecost del túnel de Glòries frega el 20%

L'Ajuntament de Barcelona es nega a acceptar-lo i estudia com exigir responsabilitats a les constructores
janet sanz barcelona
janet sanz barcelona

L’auditoria sobre les obres del túnel de la plaça de les Glòries de Barcelona ha xifrat el sobrecost que acumula el projecte en uns 12 milions d’euros, un increment del 19,6% sobre l’import de l’adjudicació.

En la presentació d’aquestes conclusions, la tinent d’alcalde Janet Sanz ha expressat que no acceptaran més endarreriments ni sobrecostos injustificats. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha encarregat un informe jurídic per explorar les opcions legals que pot exercir per mirar d’exigir responsabilitats, entre les quals es poden contemplar sancions o, fins i tot, la finalització del contracte.

Segons l’auditoria, l’empresa encarregada del projecte va pecar d’optimista pel que fa a eventuals complicacions i no va fer comprovacions sobre la xarxa ferroviària, mentre que la constructora va presentar una oferta amb un risc econòmic important, com demostra la injecció d’11 milions extra pels retards.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides