Els treballadors de TV3 reclamen la dimissió del Consell de la Corporació

El nomenament de Vicent Sanchis posa sobre la taula el control dels mitjans públics per part dels partits del govern
vicent sanchis tv3
vicent sanchis tv3

El comitè d’empresa i el consell professional de TV3 ha convocat aquest dimecres una Assemblea de treballadors per rebre al nou director del canal de televisió públic, el periodista valencià Vicent Sanchis. L’Assemblea ha aprovat unànimement el manifestTV3, Plural i per a tothom i ha reclamat la dimissió del Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Durant aquest acte, els treballadors han recordat que “des del 1999 a TV3 i Catalunya Ràdio estem reclamant al Parlament que s’acabi amb la governamentalització i la partidització dels mitjans públics, per homologar la Corporació a estàndards democràtics europeus”.

En el manifest “TV3, Plural i per a tothom”, els treballadors indiquen que la meitat dels consellers tenen el mandat “caducat” i que ja fa un any que no hi ha president del Consell. Per aquest motiu insten al Parlament a fer “la renovació immediata dels consellers que fa més anys que són a la CCMA”. També exigeixen les reformes legislatives necessàries perquè els nomenaments dels directius i dels directors de TVC, Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals es facin a partir dels mèrits professionals dels candidats, “i no sota criteris exclusius d’afinitat amb el govern de torn“.

L’Assemblea de treballadors de TV3 també ha reclamat una reforma de les lleis de l’audiovisual, un pressupost adequat i suficient per continuar sent el motor de l’audiovisual de Catalunya, un contracte programa per als reptes de futur i més producció, per activar del tot la maquinària de producció interna i renovar les graelles per fer continguts nous i millors, amb l’objectiu d’atraure els nous públics. “Ens oposem fermament a ser un instrument propagandístic d’un partit polític i exigim que es facin d’una vegada les reformes legislatives que garanteixin al màxim la imparcialitat dels mitjans públics, la independència del govern i dels partits, i que garanteixin l’obertura dels mitjans a la pluralitat de la ciutadania”, explica el manifest.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari