L’ONIF xifra el frau de Rato en 6,8 milions

L'exvicepresident espanyol va superar el límit del delicte fiscal cada any menys un del període 2004-2015
Sense títol
Sense títol

El jutjat de Madrid que investiga la fortuna de l’exvicepresident espanyol Rodrigo Rato ha rebut el passat 23 de gener un informe de 634 pàgines de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF), de l’Agència Tributària, que xifra el frau a l’IRPF de l’investigat. Segons el contingut de l’informe, revelat per El País, les quotes defraudades per Rato entre el 2004 i el 2015 s’enfilen fins als 6,8 milions d’euros, aproximadament, i superen els 120.000 euros, el llindar a partir del qual es considera que es comet delicte fiscal, en cada any del període 2004-2015, excepte el 2005. El càlcul és de 5,4 milions comptant només imports corresponents als suposats delictes no prescrits (els del 2009 i següents).

Rato ha assegurat al mateix diari que l’informe conté dades errònies i que té el seu origen en una denúncia la falsedat de la qual considera que va quedar provada. Però l’ONIF atribueix a l’exvicepresident i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional guanys patrimonials procedents de tràfic de diners a l’estranger no declarats, així com guanys patrimonials sense transmissió prèvia de rendes, rendiments d’activitats com a conferenciant i despeses empresarials no deduïbles.

Així mateix, l’ONIF ha detectat que les societats panamenyes Red Rose Limited i Westcastle, la britànica Vivaway i l’espanyola Kradonara es van emprar per amagar rendes al fisc i beneficiar Rato. A més, El País destaca que l’informe detalla la concessió d’una subvenció de gairebé un milió per a la construcció d’un hotel de cinc estrelles en un poble de Toledo, impulsat per una societat que Rato tenia amb els seus germans. La subvenció, segons la mateixa informació, procedeix de la comissió delegada del Govern espanyol dedicada a afers econòmics, que Rato presidia aleshores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides