Jutges i fiscal denuncien l’actitud dels independentistes davant el judici pel 9N

Diuen que s'està "tergiversant l'objecte del judici", que és per desobediència i prevaricació
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Associació Professional de la Magistratura (APM) denuncia la “tergiversació de l’objecte del judici” per la consulta independentista del 9N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. L’APM diu que el judici no es tracta “com interessadament s’ha repetit una i una altra vegada, ni d’un judici a la democràcia ni d’un judici per posar les urnes el 9N del 2014, sinó l’acusació per desobediència a les decisions del Tribunal Constitucional i per prevaricació administrativa”.

Els jutges denuncien que les concentracions convocades per les entitats independentistes davant del Palau de Justícia són un “intent de deslegitimar l’actuació del Poder Judicial amb caràcter previ a l’adopció de la seva decisió afirmant en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials que es tracta d’un ‘judici polític’, d’un ‘judici a la democràcia’ o d’un ‘judici franquista afavorit per un GAL polític'”.

L’associació de jutges també critica que la Generalitat ha usat la seva “posició de preeminència en relació als treballadors públics” que depenen del govern català per demanar públicament la seva assistència a aquestes concentracions

També la Unió Progressista de Fiscal (UPF) s’ha queixat de la convocatòria feta per les entitats independentistes per fer costat als acusats en el judici pel 9N davant les portes del Tribunal de Justícia de Catalunya. En una piulada a Twitter, la UPF ha publicat aquest text: “separació de poders: Alguna cosa falla quan està malament rodejar un Parlament autonòmic però bé rodejar el Tribunal Superior de Justícia”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides