Puigdemont no compareixerà pel cas Vidal

Junts pel Sí i la CUP tomben la petició de Ciutadans
Título de la imagen
Título de la imagen

La majoria independentista que formen Junts pel Sí i la CUP ha impedit la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per donar explicacions al Parlament de Catalunya sobre les explosives afirmacions de l’exsenador d’ERC Santi Vidal.

La petició de Ciutadans pretenia incloure-la a l’ordre del dia del ple parlamentari que té lloc els dies 8 i 9 de febrer i comptava amb el suport dels diputats del PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i el PP, però no ha superat l’escull de la junta de portaveus.

El Govern preveu respondre sobre el cas de Santi Vidal en la Comissió d’Afers Institucionals del 15 de febrer, que es dedicarà principalment a la presentació d’un informe econòmic, quelcom que no convenç les forces de l’oposició, partidàries d’una compareixença específica. La CUP, per la seva part, ha anunciat que donarà llum verda només a una compareixença del vicepresident Oriol Junqueras sobre un episodi que han titllat de “surrealista”. Els partidaris de fer comparèixer Puigdemont no només volien escoltar, a més, les explicacions de Junqueras, sinó també les del mateix Vidal i del secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó. La portaveu del Govern, Neus Munté, ha assenyalat Salvadó com la persona que “millor pot donar explicacions”.

Sobre la suposada obtenció il·legal de dades fiscals per part de la Generalitat a què es va referir Vidal en un cicle de conferències d’ERC -tot i que la va negar després d’esclatar l’escàndol-, l’expresident Artur Mas ha dit a Onda Cero que l’exsenador “s’ha equivocat de totes totes i els errors es paguen perquè ha parlat més del compte i perquè no ha explicat la realitat“. “Hi ha coses que, tot i no ser mentida, cal explicar-les d’una altra manera“, ha afegit.

L’afer ja han arribat als jutjats. La querella presentada aquest dilluns pel partit ultradretà Vox contra Puigdemont, Junqueras, Vidal, Salvadó i el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha estat registrada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La Fiscalia haurà de dir la seva sobre una possible admissió a tràmit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides