La denunciant del detectiu Peribáñez és una estafadora de Miami

L'ha acusat davant els Mossos d'"amenaces" i de formar part de l'Operació Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

Cecilia Cabral, la dona de Miami que ha formulat una denúncia als Mossos d’Esquadra contra el detectiu Julián Peribáñez, acusant-lo de suposades “amenaces”, té un llarg historial d’estafes i de “pirules” als Estats Units, segons ha pogut documentar EL TRIANGLE. En la seva declaració davant la policia catalana, filtrada al diari Ara, Cecilia Cabral va acusar Julián Peribáñez, amb qui tenen una filla en comú –tot i que actualment estan separats-, d’estar a sou dels “fons reservats de l’Estat” per fer informes sobre els líders del procés sobiranista a Catalunya.

A Miami, Cecilia Cabral ha protagonitzat en els últims anys algunes estafes econòmiques que han estat denunciades i, en alguns casos, jutjades i sentenciades. Concretament, està documentat que l’any 2012 va estafar 197.000 dòlars a Roma Food Group Inc., per a la qual treballava com a comercial, desviant xecs de l’empresa a un compte seu particular. L’any següent, va ser condemnada a pagar 47.000 dòlars pel tribunal de Miami Dade County per una altra estafa denunciada per un empresari nord-americà. I encara l’any passat va rebre una altra denúncia per una altra estafa de 5.300 dòlars a una antiga amiga seva, Mairin Arellano. Al pare de la seva filla, el detectiu Julián Peribáñez, també li va falsificar la signatura de xecs que després va intentar cobrar.

Segons informes comercials de Miami, Cecilia Cabral arrossega crèdits impagats per més de 60.000 dòlars i ha deixat penjat el lloguer de pisos i el pagament de la quota de cotxes, com ara un Lexus Infinty. A causa de les sentències condemnatòries i dels embargaments ja no té comptes bancaris al seu nom.

Per això, resulta un misteri com Cecilia Cabral, que ha esdevingut una insolvent crònica, ha pogut viatjar fins a Barcelona, just per formular la denúncia contra Julián Peribáñez davant els Mossos i tornar tot seguit als Estats Units. “Algú” li ha pagat el viatge i l’estada a Catalunya, amb l’objectiu que la denúncia fos esbombada pels mitjans de comunicació d’aquí. En cas que hi hagués hagut, efectivament, les suposades amenaces, el més lògic i pràctic és que hagués presentat la denúncia als Estats Units, on el detectiu hi viatja sovint per poder visitar la seva filla.

Objectivament, la denúncia de Cecilia Cabral s’emmarca en el culebró de La Camarga, que l’any 2012 va fer esclatar les primeres investigacions policials i judicials sobre el clan Pujol. El detectiu Julián Peribáñez, que aleshores treballava a Método 3, va ser detingut i empresonat per l’enregistrament d’aquell dinar entre Alicia Sánchez-Camacho i Vicki Álvarez, l’exnòvia de Jordi Pujol Júnior.

Amb el trasllat a Barcelona i la declaració davant els Mossos d’Esquadra d’aquesta dona uruguaiana s’intenta demostrar que l’anomenada Operació Catalunya existeix i que, segons el seu testimoni, el detectiu Julián Peribáñez i el seu soci Antonio Tamarit serien uns membres de la “cèl·lula” d’informació activada des del ministeri de l’Interior per desacreditar el procés independentista. Segons sembla, abans de viatjar a Barcelona, Cecilia Cabral s’hauria posat en contacte amb Francisco Marco, l’exdirector de l’agència d’investigació Método 3, que manté una llarga pugna judicial amb aquests dos detectius, exempleats seus.

De moment, no consta que aquesta denúncia per suposades amenaces –que Julián Peribáñez ha desmentit amb vehemència a EL TRIANGLE– hagi estat tramitada pels Mossos d’Esquadra davant les instàncies judicials.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari