CCOO acusa Hotusa de repressió sindical

Una concentració protesta davant l'hotel Exe Laietana Palace de Barcelona
hotusa protesta
hotusa protesta

El sindicat CCOO ha dut a les portes de l’hotel Exe Laietana Palace de Barcelona la seva protesta contra la cadena hotelera Hotusa, aquest dijous al matí. Li reclama que compleixi una sentència que ha anul·lat els acomiadaments de dos delegats sindicals i que els aboni els salaris que haurien d’haver cobrat des que els va fer fora.

Un d’aquests treballadors, juntament amb altres companys, havia protestat davant del propietari del grup, Amancio López Seijas, esbroncant-lo amb un megàfon pels acomiadaments de treballadors de CCOO. L’empresari no va poder provar als tribunals les calumnies i insults per les quals el va denunciar. El 2013, López Seijas va rebre el premi Català de l’Any 2012 concedit a Hotusa en la categoria d’iniciatives socials i empresarials. En arribar a la gala, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya, es va trobar amb la protesta.

La concentració forma part d’una campanya amb què CCOO denuncia les pràctiques d’Hotusa. Acusa l’empresa hotelera de vulnerar el dret de llibertat sindical i d’imposar un model de relacions laborals precari en el qual han proliferat acomiadaments indiscriminats, ERO anul·lats i externalitzacions.

Entre els casos destacats hi ha els acomiadaments de 20 treballadors de l’hotel La Reconquista d’Astúries, entre els quals la presidenta i el secretari del comitè d’empresa.

Estan previstes mobilitzacions a diversos punts d’Espanya fins al dia 17, quan la campanya de denúncia protestarà davant l’Eurostars de Madrid.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari