L’AMB repetirà el procés d’adjudicació del NitBus

Fins que s'enllesteixi, Tusgsal mantindrà el servei pel qual pugnava amb Alsa
nitbus
nitbus

L’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) ha optat per anul·lar el procediment que s’havia tramitat per adjudicar el servei de NitBus, pel qual rivalitzaven l’empresa cooperativa Tusgsal, concessionària fins ara, i la companyia de transports Alsa, que fins al passat estiu semblava tenir-la ben encarrilada. La decisió s’ha adoptat amb els vots a favor del PSC i Entesa (els comuns), mentre que Ciutadans ha votat en contra i la resta de grups s’ha abstingut. Fins que no es resolgui el futur procés de licitació, Tusgsal continuarà assumint el servei.

Des de l’AMB s’explica aquesta decisió com “una posició de prudència”, argumentant que han rebut un seguit de dictàmens i informes jurídics amb discrepàncies entre alguns d’aquests, de manera que s’ha considerat aconsellable no tirar endavant un procediment que el passat 26 de juliol es va fer recular per un defecte de forma relacionat amb la manca d’adequació amb la normativa comunitària, denunciat per Tusgsal.

El candidat que llavors les tenia totes per aconseguir el contracte, Alsa, sosté que el procediment s’ha allargat indegudament dos anys i ha defensat que la seva oferta era superior tècnicament i qualitativa, així com més econòmica que la del seu adversari. Per exemple, ha assenyalat que Tusgsal no disposava de la qualificació urbanística adient per a les cotxeres de Sant Adrià de Besòs incloses en l’oferta d’aquesta candidata.

D’altra banda, sobre els problemes amb la normativa europea, Alsa assegura que l’AMB ha licitat una desena de contractes que no van ser publicats pel Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i que un informe sol·licitat per l’autoritat metropolitana era pastat -errades incloses- a un altre anteriorment presentat. Els autors de l’un i de l’altre, segons han assenyalat a La Razón, coincideixen a la Universitat de Saragossa i a l’Observatori de Contractació de l’Aragó.

Alsa havia amenaçat l’AMB de denunciar-la i demanar una indemnització si el ple d’aquest dimarts no donava llum verda a una adjudicació que consideren seva. Tusgsal, en canvi, va explicar a EL TRIANGLE el passat mes de juliol que el procediment només havia avançat fins a un primer pas cap a l’adjudicació.

Finalment, es va decidir ajornar el punt de l’ordre del dia que hagués fet tirar endavant aleshores, sotmetent-lo a la votació del ple, el procés d’adjudicació i l’exclusió de Tusgsal, i la decisió sobre l’adjudicació s’havia anat retardant.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides