Tele Topor, ‘in fraganti’

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) obre un expedient sancionador per infracció greu a El Punt Avui TV, on col·labora la dona del Molt Honorable
topor
topor

Per unanimitat dels seus sis membres, un fet no gaire habitual: el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha decidit, en la seva última reunió del passat dia 10, obrir un expedient sancionador contra l’empresa Xarxa de Serveis i Comunicació 2014 SL, que explota, en règim de lloguer, les emissions del canal El Punt Avui TV. El motiu d’aquest expedient és l’incompliment de les clàusules de la concessió pel que fa a l’obligatorietat d’emetre informació de proximitat territorial, i està tipificat com a “infracció greu”, amb una sanció que va dels 12.001 euros als 90.000 euros.

Catalan connection
El propietari del grup Hermes Comunicacions i del diari El Punt Avui, l’empresari gironí Joaquim Vidal, va signar l’any 2014 un acord per llogar set de les freqüències locals de TDT que té l’italià Nicola Pedrazzoli, promotor del desaparegut Canal Català. D’aquesta manera, el23 d’abril d’aquell any va néixer El Punt Avui TV, amb una programació totalment identificada amb el procés sobiranista.

Entre els col·laboradors de la nova televisió hi ha Marcela Topor, l’esposa del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que condueix el programa setmanal d’entrevistes en anglès Catalan Connection. Marcela Topor simultanieja la direcció d’aquest espai televisiu amb la de la revista mensual Catalonia Today, que va ser fundada l’any 2004 pel seu marit i que, en els últims anys, ha rebut subvencions de la Generalitat per 403.380 euros.

L’expedient obert pel CAC a El Punt Avui TV es fonamenta en la monitorització de les emissions que es va fer a la freqüència de Barcelona d’aquest canal entre els passats dies 21 i 27 d’abril, on es va poder constatar que la informació local brillava per la seva absència. Aquesta era una condició sine qua non en les bases de la concessió de 59 noves emissores de TDT que va convocar el govern tripartit l’any 2006.

De fet, per reduir despeses, El Punt Avui TV va començar a fer les emissions unificades en cadena a través de les seves freqüències locals. Després de l’obertura de l’expedient sancionador per part del CAC, la direcció ha volgut esmenar aquest flagrant incompliment i ara ja inclou en la seva graella de programació uns espais d’informació territorial diferenciada.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides