Nova victòria de Núñez en la ‘guerra’ de Sant Cugat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la la modificació del Pla General Metropolità a la zona de la Torre Negra
conesa
conesa

El grup Núñez i Navarro acaba d’aconseguir una nova victòria judicial en el llarguíssim plet que manté amb l’ajuntament convergent de Sant Cugat del Vallès pel projecte d’urbanització de la zona de la Torre Negra. La secció 3ª de la Sala del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat l’anul·lació de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada per la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’any 2012 i que convertia els terrenys de l’àrea de la Torre Negra en no urbanitzables.

Aquesta és la sentència número 24 que emet el TSJC sobre diferents aspectes d’aquest litigi urbanístic. I val a dir que totes elles han donat la raó al grup Núñez i Navarro, que va comprar una part d’aquests terrenys l’any 1985, ja que el PGM els havia qualificat d’urbanitzables no programats i, per tant, eren aptes per desenvolupar-hi un projecte immobiliari. Però Convergència, en el govern de la ciutat des de 1987, sempre s’ha oposat radicalment a les legítimes pretensions de l’empresa de l’expresident del Barça. El Tribunal Suprem també s’ha pronunciat en 18 sentències a favor de les tesis del grup Núñez i Navarro.

En l’última sentència, el TSJC anul·la la modificació urbanística impulsada per la Generalitat -en temps en què Lluís Recoder, exalcalde de Sant Cugat, era conseller de Territori i Sostenibilitat- amb l’argument que, en realitat, es tracta d’una “revisió” encoberta del PGM i que l’administració competent no és la Generalitat, sinó l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La zona de la Torre Negra ocupa un total de 159 hectàrees, de les quals Núñez i Navarro només pretén urbanitzar les que estan enganxades al nucli urbà de la ciutat. L’edifici històric de la Torre Negra i els boscos que l’envolten no estan afectats pel projecte constructiu.

En el rerefons d’aquest llarguíssim conflicte urbanístic i judicial hi ha l’animadversió personal de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, contra l’expresident del Barça, Josep Lluís Núñez, que sempre havia defensat la independència del club davant els intents convergents de controlar-lo. Només aquesta “tírria” política explica que l’ajuntament de Sant Cugat -que ha donat permisos de construcció de milers de pisos nous durant els últims 30 anys- hagi boicotejat, de totes les maneres imaginables, el projecte immobiliari de Núñez i Navarro a la zona de la Torre Negra. La maniobra de l’alcaldessa Mercè Conesa d’incloure aquests terrenys dins del parc natural de Collserola també ha estat invalidada pel Tribunal Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides