El Cesicat espia emails de funcionaris sense permís judicial

Efectuen "filtres" sobre comunicacions i marquen gent com a sospitosa, admet el director, Xavier Gatius
gatius
gatius

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), actualment adscrit al Departament de la Presidència -abans a Empresa-, espia els correus electrònics dels funcionaris de la Generalitat segons el seu criteri i sense filtres judicials o policials, ha admès en seu judicial el director, Xavier Gatius.

En la seva declaració davant del jutge, revelada per El Confidencial, Gatius ha explicat que el Cesicat disposa d’un equip de “respostes d’incidents” que s’encarrega d’aquestes tasques i que realitza “filtres” -així en diuen portes endins- sobre els emails dels funcionaris -aquells amb adreça de correu de la Generalitat- per si són “potencialment perillosos”. Així mateix ha afegit que “en nombroses ocasions” s’han aplicat “filtres” amb relació a direccions d’email vinculades “a una amenaça concreta” i que els resultats dels filtres se suprimeixen sis mesos després de la desactivació dels mateixos, si no els necessita la policia o un jutge.

La compareixença de Gatius en seu judicial s’ha produït en el marc d’una investigació judicial sobre la intervenció de diversos correus electrònics d’un assessor del Govern.

La successora del Cesicat
D’altra banda, segons va publicar la setmana passada La Vanguardia citant el contingut d’un document elaborat pel Departament d’Economia sobre la llei de mesures fiscals -llei d’acompanyament-, la Generalitat crearà una nova Agència de Ciberseguretat i la dotarà, entre el 2016 i el 2018, amb un pressupost de 34,7 milions d’euros. Es tracta d’un “increment respecte a l’anterior regulació de 20,2 milions”, deia la mateixa informació. S’apunta, a més, que aquesta agència, considerada una de les estructures d’Estat tants cops referides els darrers anys, serà la successora del Cesicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides