Juncker no té temps per Carles Puigdemont

El president de la Generalitat menteix i amaga que havia intentat concretar una reunió amb el president de la Comissió Europea
Título de la imagen
Amadeu Altafaj i Carles Puigemont

El president Carles Puigdemont no va ser rebut pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, durant la seva gira de tres dies per Bèlgica, tot i haver-ho sol·licitat. Juncker va al·legar que no podia atendre la petició del president de la Generalitat degut a “problemes d’agenda“. El més greu del cas és que Carles Puigdemont havia negat repetidament que hagués sol·licitat cap reunió amb el president de la Comissió Europea. “Quan vulguem i creguem que s’ha de produir una trobada formal de treball ho demanarem en aquests termes”, va afirmar el president català.

Puigdemont, durant aquests tres dies passats a Bèlgica, no ha creuat la porta de cap institució europea. Ha insistit en què el motiu de la seva visita era únicament correspondre a la invitació del president-ministre de Flandes, Geert Bourgeois. De fet, el president català s’ha reunit amb tres càrrecs públics de la formació nacionalista flamenca N-VA per tractar de temes econòmics i empresarials.

El president català ha dit que prefereix ajornar la trobada amb els alts càrrecs europeus fins a veure el resultat del referèndum del Brexit o almenys fins a observar un senyal favorable al diàleg. “Quan vegem que hi ha interès mutu ho demanarem i estic convençut que hi haurà raons sobre la taula perquè els interessi reunir-se amb nosaltres”, ha afegit el president.

La conclusió que ha extret el president Puigdemont de la seva visita a Bèlgica és que Europa està “desconcertada” davant la repetició de les eleccions generals a Espanya. Respecte a la seva relació amb el govern nacionalista flamenc n’ha tret una lectura positiva, ja que considera que “el balanç és altament positiu en dues direccions: aprofundir en la col·laboració amb el Govern de Flandes i en el coneixement dels processos polítics de tots dos països”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides