Una empresa israeliana intoxica centenars de treballadors catalans

Eden Springs forma part de la llista de boicot internacional per la seva rapinya en els territoris ocupats
Título de la imagen
Título de la imagen

La campanya BDS (Boicot, Desinversions, Sancions), que promou la pressió econòmica contra l’Estat d’Israel en protesta per l’ocupació i la colonització dels territoris de Cisjordània i dels Alts del Golan conquerits durant la guerra de 1967, té assenyalada l’empresa Eden Springs -dedicada a la comercialització d’aigua embotellada- com un dels seus objectius. El motiu és que Eden Springs s’aprofita dels manantials incautats als Alts del Golan, territori que pertanyia a Síria, per fer negoci. Aquesta zona de conflicte ha patit, per la força de les armes, un dramàtic èxode dels seus habitants, convertits en refugiats, i la seva substitució per colons jueus.

Gràcies a la sensibilització de la campanya BDS, molts centres universitaris i empreses d’arreu d’Europa s’han negat en rodó a consumir les bombones d’aigua que comercialitza Eden Springs. Ara, Eden Springs acaba de protagonitzar un gravíssim episodi de contaminació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb 700 afectats computats.

En els últims dies, centenars de treballadors d’empreses que tenen instal·lades les bombones d’Eden Springs en les seves dependències han patit una fortíssima intoxicació, amb vòmits, diarrees i febres altes, i molts d’ells han hagut de ser atesos en centres hospitalaris. La filial Eden Springs España SA, que té la seva seu a L’Hospitalet de Llobregat, ha procedit a la retirada d’un total de 6.158 garrafes contaminades. L’aigua embotellada procedia, en aquest cas, del manantial d’Arinsal, a Andorra.

Segons informa l’empresa israeliana, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona té un total de 925 clients. Els treballadors afectats per aquest brot agut de gastroenteritis pertanyen a companyies com Deloitte, Benkiser o Thibsted, que tenen contractats els serveis d’Eden Springs.

A més de les garrafes d’Eden Springs, la campanya BDS també promou el boicot contra productes israelians que es fabriquen en el territoris ocupats de Palestina, com els fàrmacs genèrics Teva, els cosmètics Premier, les maquinetes Epilady o les joguines d’Imaginarium. La crida al boicot es fa extensiva a empreses que col·laboren amb el Govern israelià com Hewlett Packard o la maquinària Caterpillar, que s’utilitza per enderrocar les cases dels palestins.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides