Anticorrupció calcula que Mario Conde ha blanquejat almenys 13 ME

Una transferència de Suïssa a La Caixa, clau per detectar la presumpta trama de l'expresident de Banesto
mario conde telecinco
mario conde telecinco

Mario Conde ha blanquejat almenys 13 milions d’euros procedents del saqueig de Banesto des del 1999 fins al 2008, repatriant diners des de Suïssa i el Regne Unit mitjançant transferències no superiors als 3.000 euros, segons la Fiscalia Anticorrupció.

L’operació en el marc de la qual s’han detingut Conde, que ha passat la darrera nit en dependències de la Guàrdia Civil, s’inicia arran d’una querella presentada per aquesta mateixa Fiscalia contra l’expresident de Banesto i 14 persones més, totes elles vinculades a ell per lligams familiars o personals, entre ells una filla, un fill i un gendre.

Una comunicació del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) amb data de setembre del 2014 és l’origen de la querella. Segons informa la Cadena SER, el Sepblac detalla que una de les empreses centrals de l’entramat societari presumptament bastit per Conde va intentar transferir 600.000 euros des de Suïssa cap a La Caixa i que aquesta maniobra fou clau per detectar l’organització criminal que se li atribueix a Conde.

Les societats clau, ubicades en el centre d’aquesta organització, serien Barnacla SL, administrada per una de les detingudes aquest dilluns, i Galloix Holding SA, que n’és accionista majoritari i on, segons els investigadors, publica El Español, Conde va amagar els diners de Banesto.

Pel que fa a La Caixa, la SER detalla, citant el contingut de l’informe del Sepblac, que “pregunta sobre la procedència dels diners i com que no obté explicacions suficients que justifiquin l’origen lícit dels diners decideix tornar la partida a Suïssa“.

Mitjançant Barnacla i també Black Royal Oak, revela la mateixa emissora en el seu web a partir del document del Sepblac, els investigadors apunten que Conde va blanquejar els diners enviats a Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides