Punxa la Hisenda catalana

L'ATC recapta cada cop més impostos estatals des del 2013, però cada cop menys particulars n'ingressen
Montoro i Junqueras
Montoro i Junqueras

El pagament d’impostos a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), una acció simbòlica d’insubmissió a les estructures d’Estat espanyoles, ja que els diners acaben a les arques estatals (la Generalitat vol “minimitzar el risc de sancions”), ha totalitzat 40,3 milions d’euros en impostos de competència estatal des del 2013.

Aquesta xifra, recollida en respostes parlamentàries i difosa per Europa Press, l’han engreixat ajuntaments i altres ens públics, que cada cop s’hi han implicat més: han estat 63, 80 i 104 durant els darrers tres anys.

En canvi, cada cop menys persones físiques i jurídiques han apostat per aquesta via: 473 el 2013, 222 el 2014 i 178 el 2015.

En qualsevol cas, la recaptació de l’ATC ha pujat en el citat trienni: dels 6,8 milions d’euros del 2013 s’ha passat als 15,26 el 2014 i els 18,27 el 2015, la majoria dels quals corresponen a IRPF i IVA.

A Catalunya, l’Agència Tributària espanyola va ingressar l’any passat 14,438 milions d’IRPF i 14,731 d’IVA, segons les xifres del seu web.

Sobre aquestes dades, el ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ha declarat aquest dimarts que “no hi ha una Hisenda catalana” i no ha donat gaire importància al fet que alguns catalans hagin presentat la seva declaració a l’Agència Tributària de Catalunya: “en aquest moment de la campanya de la renda no té més valor”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides