Correa va rentar diners amb Mossack Fonseca

La tieta del Rei, Iñaki Urdangarin i Ignacio González també tenen vincles amb el bufet de l'escàndol dels papers de Panamà
correa gurtel
correa gurtel

Francisco Correa, la figura principal de la trama Gürtel, va ser un dels beneficiaris de la societat Itelsa, creada l’any 2004 pel despatx Mossack Fonseca & Co, que centra l’escàndol del moment, el dels papers de Panamà. Aquesta societat, de la qual també es van aprofitar altres investigats pel mateix cas, com Arturo González Panero, Javier del Valle Petersfeld i Pedro Pérez, fou liquidada i els diners es van repartir en metàl·lic o van anar a parar a altres empreses pantalla, explica la Cadena SER.

Segons aquesta emissora, l’Agència Tributària va detectar aquest fet el 2011 i ho va deixar palès a un informe remès al jutge que posava de manifest la relació del bufet panameny amb el rentat de més de 450.000 euros que van eludir el fisc.

Mossack Fonseca, així mateix, va assessorar Iñaki Urdangarin i Diego Torres, acusats pel cas Nóos, a canalitzar fons mitjançant Belize i també està relacionat amb el cas de l’àtic de l’expresident madrileny Ignacio González. Aquest bufet gestionava Waldorf Overseas, la societat que va adquirir aquella propietat de Marbella, de la qual González fou arrendatari i després propietari.

Una altra figura pública espanyola relacionada amb l’escàndol del despatx panameny i les activitats offshore és Pilar de Borbó, la tieta del rei d’Espanya, qui va mantenir una societat opaca al país centreamericà, creada per Mossack Fonseca, des del 1974, ha publicat El Confidencial a partir de les dades aconseguides pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ).

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari