Volen fer desaparèixer CDC

Els convergents busquen un altre nom pel partit
Artur Mas
Artur Mas

Convergència Democràtica de Catalunya segueix en el seu procés de refundació, després dels escàndols que han esquitxat el partit nacionalista, fins a arribar al moment culminant amb el cas Pujol.

En aquest context, s’han donat a conèixer les dades de la primera enquesta que els dirigents de CDC han engegat per saber quin nom li volen posar al nou partit els seus militants i simpatitzants. Només el 29,4% dels enquestats volen que es mantingui el nom tal qual es coneix avui: Convergència Democràtica de Catalunya. Un altre 35% volen que el terme Convergència aparegui per algun lloc en el nou nom. Un 10,5% no vol que Convergència aparegui per enlloc, i un 14,4% donaria una opció alternativa. Hi ha un 10,8% dels primers 2.000 consultats que no ha respost a aquesta qüestió.

Una altra enquesta interna de CDC, a la que ha tingut accés La Vanguardia, diu la majoria dels militants del partit no volen que una possible Catalunya independent tingui Forces Armades.

Totes aquestes qüestions s’han de tractar en el proper congrés de CDC, que ha de servir per fer-li un rentat de cara a la formació nacionalista. Aquest congrés està previst per a principis de juny, tot i que un avançament de les eleccions generals podria modificar aquesta data.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari