La jugada convergent a Girona irrita l’oposició

ERC veu frau democràtic i la CUP i el PSC, il·legitimitat en Ballesta com a candidat a alcalde
albert ballesta
albert ballesta

Albert Ballesta, el candidat que Convergència ha aconseguit imposar com a successor de Carles Puigdemont a l’alcaldia de Girona, assegura sentir-se “totalment legitimat” per exercir el càrrec de batlle malgrat la rocambolesca maniobra amb què el partit, amb la intervenció directa del mateix Puigdemont com a promotor seu, l’ha fet ascendir des del 19è lloc de la llista electoral.

Recordant que la legislació espanyola funciona amb llistes tancades, Ballesta ha argumentat que els ciutadans voten “una llista sencera del primer a l’últim”, però té en contra l’oposició.

El grup municipal d’ERC, partit que comparteix projecte polític al Parlament i a la Generalitat amb CDC i Puigdemont, troba que l’elecció de Ballesta és “un frau democràtic” i no pensa facilitar la seva investidura.

La CUP, que considera que la maniobra “potser és legal però no legítim”, ha fet conya presentant en roda de premsa Natxo Fajardo, el 19è de la llista cupaire a la capital de l’Onyar. Tanmateix ha descartat pactar un Govern municipal alternatiu i transversal com plantejava el PSC perquè l’intent de bastir-lo requeriria traspassar una “línia vermella” cupaire: recórrer a Ciutadans o al PP per tirar endavant. El regidor Lluc Salellas, en concret, ha titllat d'”escàndol” l’ascens de Ballesta, que a parer seu constitueix una “manca de respecte” als ciutadans.

Des de les files socialistes s’han destacat “greus problemes de legitimitat” en el nou Govern de la ciutat, mentre que C’s parla d'”engany”.

Per fer possible l’ascens de Ballesta, home proper a Puigdemont, ha calgut la renúncia a l’acta de regidor de les vuit persones que va ocupar els llocs entre l’11è i el 18è a la llista presentada per Convergència i Unió a les eleccions municipals del 24 de maig del 2015, així com la renúncia dels actuals regidors de CiU a aspirar a l’alcaldia.

Convergència ha guanyat el pols a Demòcrates de Catalunya (la formació creada pels independentistes d’Unió), que apostava per Isabel Muradàs, l’alcaldessa en funcions. Segons ha explicat el Diari de Girona, el president Puigdemont va trucar Roser Urra, 17a la llista gironina de CiU i última persona en oposar-se a l’ascens de Ballesta, qui va desistir dimarts a darrera hora.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari