Un ‘tauró’ a l’Àrea Metropolitana

El nou responsable de Medi Ambient va sortir per cames de l'Ajuntament de Cervelló i procedeix del 'sector negocis' de CDC
janet sanzz
janet sanzz

La “guerra de l’aigua” que sacseja la vida política catalana des que l’any 2012, amb el govern de la Generalitat en funcions, l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, va adjudicar la privatització de l’empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a la multinacional madrilenya Acciona, fa estranys companys de llit.

L’alcaldessa Ada Colau, en la seva condició de presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha decidit prendre partit en aquesta aferrissada pugna i, de manera sorprenent, ho ha fet pel bàndol d’Acciona i dels seus aliats en aquesta polèmica privatització (el “sector negocis” de CDC i les famílies Godia i Rodés), que acumula una carretada de sentències en contra.

Diu la dita que “els enemics dels meus enemics són els meus amics”. I aquesta màxima l’ha aplicada Ada Colau amb el nomenament de l’economista Joan Pinyol com a nou director general de Medi Ambient de l’AMB i, per tant, responsable directe de la societat mixta Aigües de Barcelona, que gestiona el subministrament de l’aigua als 23 municipis metropolitans.

Joan Pinyol era el gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) quan es va produir la privatització de l’ATLL i va ser un dels responsables directes d’aquesta adjudicació, anul·lada per l’organisme de la Generalitat que vetlla per la netedat dels processos públics. Però la trajectòria de Joan Pinyol, que sempre ha estat un dels “cervells” a l’ombra del “sector negocis” de CDC, s’ha vist esquitxada per altres episodis controvertits, com ara el seu pas per l’Ajuntament de Cervelló, localitat on resideix.

Hi va entrar, endollat per CDC, com a assessor i, després, interventor, en temps de l’alcalde Josep Lluís Morant. L’any 2009, el Tribunal Suprem va condemnar Josep Lluís Morant a dos anys de presó i vuit anys d’inhabilitació per falsificació de document oficial.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides