Copisa i Josep Cornadó tenen l’aigua al coll

Les constructores del pujolisme arrosseguen problemes de deutes
Josep Cornadó
Josep Cornadó

Copisa ha incomplert el termini del pagament del deute que té amb la banca i ha hagut de demanar, per tercer cop els darrers anys, un ajornament.

Aquesta constructora, una de les més contractades per la Generalitat i de les més properes a CDC i als Pujol, té el seu principal accionista, Josep Cornadó, i la seva esposa, que també és accionista, juntament amb l’exconseller delegat Xavier Tauler, imputats pel suposat pagament de comissions als fills de l’expresident Pujol.

La companyia dels Cornadó, segons fonts financeres citades per El Confidencial, ha incomplert l’acord de reestructuració del deute signat fa un any. El passat 25 de maig, explica la mateixa informació, va sol·licitar al Santander, el BBVA, Caixabank, el Banc de Sabadell i el Banco Popular posposar fins al juliol el pagament d’11 milions i va demanar a aquestes entitats que no activessin les clàusules d’execució dels préstecs per prendre el control de la constructora.

L’ajornament fou acceptat i el pagament s’havia d’efectuar el 30 de setembre. Ara els creditors han de decidir si prenen la companyia als Cornadó o si concedeixen als seus amos una nova oportunitat per remuntar una situació marcada per un patrimoni negatiu de 113 milions a finals del 2014 i per la decadència arran de l’esclat dels casos de corrupció.

Comsa-Emte
Pel que fa al grup que controlen els Miarnau (70%) i els Sumarroca (30%), també relacionat amb les comissions il·legals als Pujol i a CDC, Cinco Días ha publicat aquesta setmana que ha demanat a la banca -els mateixos creditors que Copisa- el refinançament d’un crèdit sindicat el venciment del qual s’havia allargat fins a l’any vinent.

Els actius alienables de Comsa-Emte marquen la diferència amb el cas de Copisa, que sobreviu amb el ‘respirador artificial’.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari