Els Pujol van amagar a Andorra 40 milions d’euros

Aquests fons, d'origen desconegut, no encaixen amb cap llegat del pare de l'expresident ni amb activitats declarades
Jordi Pujol queralbs
Jordi Pujol queralbs

La família Pujol Ferrusola va moure mitjançant els seus dipòsits bancaris al Principat d’Andorra més de 40 milions d’origen desconegut, segons la conclusió que fonts de la investigació citades per El Confidencial atribueixen a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).

Aquesta xifra no encaixa de cap manera amb els ingressos procedents de les activitats declarades per la família de l’expresident de la Generalitat ni tampoc amb el llegat de Florenci Pujol, el pare de Jordi Pujol (xifrat en uns 840.000 euros), ni amb l’herència (uns onze cops menor que el càlcul de la UDEF).

La conclusió dels investigadors de la UDEF citada per El Confidencial és fruit de l’anàlisi de la informació bancària remesa per les autoritats andorranes a l’Audiència Nacional, corresponent als comptes que tenien els Pujol Ferrusola a Andbank i a la Banca Privada d’Andorra (BPA) des del 1991.

Segons la mateixa informació, la comissió rogatòria remesa per Andorra posaria de manifest una intensa activitat delictiva. En posa com a exemple un ingrés en efectiu a Andbank de 300 milions de pessetes (1,8 milions d’euros) que atribueix a Jordi Pujol Ferrusola l’any 2000. L’entitat andorrana, revela El Confidencial, no va anotar l’origen dels diners.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari