La Llotja no es desallotja

Ada Colau esmena el projecte heretat perquè la construcció d'un nou poliesportiu no afecti els tallers que l'escola d'art té a la Sagrera
llotja
llotja

La Llotja no es mou del districte de Sant Andreu. Després de vuit mesos d’incerteses sobre el futur de part de les instal·lacions de la seu que l’Escola Superior de Disseny i Art té al barri de la Sagrera i de la mobilització dels estudiants, l’Ajuntament de Barcelona sembla haver trobat el desllorigador perquè els veïns tinguin el pavelló poliesportiu promès al carrer Camp del Ferro i els alumnes puguin seguir treballant als tallers d’escultura, talla de pedra, forja, fosa i il·lustració.

La solució pactada pel consistori barceloní, la Generalitat de Catalunya i l’escola implica el replantejament del pla urbanístic projectat el 2009 pel govern de Jordi Hereu. El projecte contemplava la construcció d’unes piscines descobertes i uns vestuaris just en el tros de parcel·la situada entre els carrers Berenguer de Palou, Camp del Ferro i Pare Manyanet ocupada pels tallers. L’acord passa, segons fonts del districte de Sant Andreu, per una “reordenació de les peces dins de l’àmbit de la mateixa parcel·la”, de forma que les piscines es construiran en un terreny adjacent cedit pel consistori que salvarà de la piqueta les quatre naus on són els tallers. L’única part afectada serà el vestíbul i una part de les dependències d’administració de l’escola.

Inauguració el 2007
Les previsions de la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, és seguir el calendari pactat amb els veïns amb l’objectiu d’acabar les obres de l’equipament esportiu al llarg del 2017. Durant aquest mes d’octubre es donarà llum verda a la redacció definitiva del projecte esmenat amb l’encàrrec que sigui “auster”, que no superi els 15,5 milions d’euros pressupostats inicialment i que al mateix temps garanteixi la qualitat dels espais i en faciliti el manteniment posterior. La construcció del poliesportiu és una vella reivindicació del barri de la Sagrera i tant les entitats veïnals com els clubs esportius han pres part molt activa en la definició dels usos de la futura infraestructura.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari