La CUP manté el “no” a Artur Mas

El president en funcions rebutja la desobediència i es mostra disposat a pactar un referèndum amb l'Estat
baños fernandez
baños fernandez

L’endemà de la declaració com a imputat pel 9-N i el bany de masses del president en funcions Artur Mas, Antonio Baños ha reiterat el “no” de la CUP a ajudar a investir-lo novament. El cap de llista cupaire ha argumentat que no creuen en el “tot o res” i que tot no pot quedar parat per una sola persona. La negociació CUP-Junts pel Sí va per llarg, segons es desprèn de les seves paraules, i en primer lloc, indica Baños, s’han de resoldre “el què, el com i el quan”. “Jo entenc que hi hagi gent que té pressa, però és que ara tot va de debò, durant anys hem anat reunint molta gent, i ara que ja la tenim, es tracta de fundar una república”, ha explicat.

Per la seva part, Artur Mas ha exhibit aquest divendres un discurs descafeïnat en la seva exposició de l’estat del ‘procés’ davant els micròfons de RAC1. El president de la Generalitat ha vinculat la desobediència desitjada per la CUP amb “la bronca” i ha considerat que s tracta d’un concepte que no ajuda en res en l’àmbit internacional. En canvi, ha apostat per l'”autoafirmació” i s’ha mostrat disposat a pactar un referèndum amb l’Estat espanyol anterior al previst pel full de ruta de Junts pel Sí, sempre que existeixi voluntat de diàleg. 

En la mateixa línia, més conciliadora amb Madrid, s’ha expressat les darreres hores el conseller d’Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, qui ha indicat que les forces sobiranistes estarien disposades a negociar una reforma constitucional si, d’entrada, no hi ha condicions prèvies. “Tot es pot reconstruir”, ha dit Mas-Colell pel que fa a la confiança trencada entre els executius de Madrid i Barcelona.

El referèndum, segons Mas
El president de la Generalitat, a més, ha dit que el referèndum “per iniciar el procés cap a l’Estat català està fet”, però que una altra cosa és “el referèndum final que l’avali”. Pel que fa al primer, ha admès que el “sí” no va arribar al 50% dels suports.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari