L’alta participació fins a les 18 hores trastoca les enquestes

Ja ha votat el 63,14% del cens electoral, gairebé set puns més que l'any 2012
mas junts pel si
mas junts pel si

Allau de gent votant. Aquesta és la primera constatació de les eleccions catalanes d’aquest 27-S. En el segon track de participació, fet públic a les 18 hores, el recompte dóna que a aquesta hora ja han exercit el dret a vot el 63,14% dels electors. El cens total de votants en aquests comicis és de 5.314.736 persones.

Si tenim en compte que el 2012 ja es va assolir el rècord absolut de votants en unes eleccions autonòmiques, tot fa preveure que aquest 27-S marcarà una nova fita. Ara fa tres anys, a les 18 hores havia votat el 56,30% del cens, gairebé set punts menys que en la jornada d’avui.

Aquesta tònica d’increment de la participació també ha quedat ratificada amb el vot per correu. En aquest cas, segons dades de la Generalitat, els catalans residents a l’Estat espanyol que han votat per correu ho han fet en un 70% més que el 2012.

L’alta participació que s’està registrant és una dada cabdal que, segons els analistes demoscòpics, pot fer variar les enquestes publicades fins al passat diumenge, que acostaven la coalició Junts pel Sí a la majoria absoluta. Amb una participació que pot acabar fregant el 75%, l’anunciada majoria independentista –en vots i/o escons- perilla.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari