Un exdirector de FGC lliga contractes ferroviaris per als Sumarroca

Comsa Rail Transport, amb Miquel Llevat al capdavant, suma quatre adjudicacions per més d'un milió
Lleva
Lleva

Miquel Llevat, director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del 1993 al 2000, va ‘fitxar’ per Comsa (de la família Miarnau), companyia que es va fusionar el 2009 amb Emte (de la família Sumarroca). Aquest antic alt càrrec de la Generalitat governada per Jordi Pujol va esdevenir, el 2013, president de la filial ferroviària Comsa Rail Transport, que a partir d’aleshores va obtenir quatre adjudicacions per més d’un milió d’euros.

El primer d’aquests contractes (novembre del 2013) va ser el d’unes obres en la fàbrica de Solvin a Martorell per 169.293 euros. El segon, de juny del 2014, estava valorat en 426.619 euros. El tercer, el mateix mes, per 114.484: una remodelació de les vies de l’estació de tren de la plaça de Catalunya. I el quart, d’agost del 2014, per 352.678 euros.

Segons explica una portaveu de Comsa a El Economista, els Sumarroca no tenen cap relació amb la gestió de la companyia i els contractes aconseguits per Llevat són legals. Els Sumarroca tenen un 30% de Comsa Emte i no va ser fins principis del 2015, ja amb Carles Sumarroca Coixet i el seu fill Carles Sumarroca Claverol imputats pel cas de Jordi Pujol Ferrusola, que aquesta família fou desplaçada completament de la cúpula de Comsa Emte pels Miarnau, que controlen el 70%.

Emte, segons el mateix digital, assegura que les adjudicacions de la Generalitat són el 5% de la seva facturació. Les empreses amb capital dels Sumarroca han rebut 194 contractes per 210 milions d’euros durant els anys d’Artur Mas com a president.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari