El Lluçanès decideix ser comarca

Vuit municipis en formaran part
lluçanes comarca
lluçanes comarca

El Lluçanés esdevindrà la 43a comarca de Catalunya. En el procés participatiu d’aquest diumenge, el “Sí” ha rebut un 70,7% del vots, mentre que el “No” n’ha totalitzat un 26,4%, i s’ha superat el llindar del 35% de la participació, a partir del qual es considerava vàlid el resultat: han votat un 55,15% de les 6.790 persones que podien fer-ho.

També s’han decantat pel sí més de la meitat dels tretze municipis on es votava, l’altra condició necessària per constituir la nova comarca. Vuit han votat a favor i formaran part del Llucanès: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Martí d’Albars i Sobremunt.

Els altres cinc, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès, han optat pel “No” i no canviaran de comarca.

“Es compleixen els requisits per ser nova comarca”, ha declarat Isaac Peraire, l’alcalde de Prats de Lluçanès, que en serà la capital.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari